Wat is het verschil tussen een orthodontist en tandarts

Een orthodontist en een tandarts worden vaak verward. Wat het verschil precies is leggen we u op deze pagina uit. Beide beroepen zijn specialist op het gebied van tandheelkunde, gebitten en de hygiene van de mond. Logisch dus dat er soms wat verwarring ontstaat.

Het verschil tussen een orthodontist en tandarts in het kort

meisje met beugeldoosIn het kort komt het er op neer dat een orthodontist gespecialiseerd is in het corrigeren van je kaken en het plaatsen van beugels. Een tandarts heeft het onderhouden van je gebit als specialisme. Gaat het om gaatjes, het verwijderen van tandsteen of zelfs het trekken van tanden? Dan is de tandarts degene waar jij naar op zoek bent. Gaat het om het plaatsen en bijhouden van een beugel, dan moet je naar de Orthodontist. Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum is kortom de plaats waar jij naartoe moet wanneer je een beugel nodig hebt of wilt onderhouden.

In de reis naar een stralende glimlach is het belangrijk om zowel de Ortho als de tandarts regelmatig op te zoeken. Luister naar hun advies en je gebit kan niet meer stuk!

Wanneer ben je een tandarts of orthodontist?

Een tandartsopleiding duurt ongeveer 5 jaar. Tijdens die opleiding leer je alles over het onderhouden van een gebit. Een orthodontist leert daarna nog 4 jaar door (specialisatie) en is na zijn opleiding een specialist op het gebied van complexe tandheelkunde. In die tijd leren ze veel over beugelbehandelingen en het corrigeren van de kaak.

Voor een beugel ga je dus naar Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum

Bent u op zoek naar een orthodontist voor het plaatsen van een beugel of het onderhouden van uw beugel? Zoek niet verder! Bij Orthodontiepraktijk Heerenveen centrum bent u aan het juiste adres. Wij werken onder leiding van Jan-Willem Schoonderbeek, een orthodontist met meer dan 20 jaar ervaring. Wij richten ons op kwalitatieve zorg voor onze patiënten en het gebruiken van de nieuwste technieken. Wist u bijvoorbeeld dat de onzichtbare beugel steeds beter is uit te voeren?