Ortho in Heerenveen

De ortho van Heerenveen

Wanneer u op zoek bent naar een ortho in Heerenveen kunt u natuurlijk terecht bij orthodontistenpraktijk Heerenveen. Bij onze praktijk kunt u terecht voor een kwalitatieve behandeling die met zorg wordt uitgevoerd. U vindt onze praktijk in het centrum van Heerenveen en u kunt ons dus eenvoudig bereiken wanneer u in Heerenveen of omgeving woonachtig bent. Wij willen graag zorgen dat u gebit in een goede staat verkeerd en zorgen voor een stralende glimlach!

Wat is een ortho?

Een ortho staat voor Orthodontist en wordt ook wel beugeltandarts genoemd. Het is een tandarts die na de afronding van zijn/haar studie tandheelkunde een specialistenopleiding van vier jaar heeft gevolgd. Een orthodontist kijkt naar de vorm, groei en ontwikkeling van gebit en kaak. Niet iedereen mag zich orthodontist noemen dus let goed op dat u bij een bewezen specialist op bezoek gaat!

ortodontistWanneer ga ik naar de ortho?

U gaat naar de orthodontist wanneer er een probleem met de stand van uw tanden is. Ze kunnen bijvoorbeeld scheef of te ver naar voren staan. Ook kan er te weinig ruimte zijn in uw gebit waardoor u niet goed kunt kauwen. De meest voorkomende reden is echter de schoonheid van een mooie glimlach. Een mooi gebit helpt ook uw gezondheid op verschillende manieren. Zo zorgen rechte tanden ervoor dat u goed kunt bijten, kauwen, praten en lachen. Ook kan de positie van de tanden er voor zorgen dat u tandvlees beschadigd raakt of zelfs uw kaken laten beschadigen. Wij helpen u aan een gezond gebit, de glimlach is een prachtige bonus!

De ortho van Heerenveen

Wanneer u in Heerenveen of in de omgeving woont kunt u terecht bij Orthodontiepraktijk Heerenveen. Hier wordt u geholpen door Jan-Willem Schoonderbeek en zijn team, een orthodontist met meer dan 20 jaar ervaring. Hij was de eerste ortho in Nederland die een linguale beugel (een relatief nieuwe techniek  met slotjes aan de achterkant van de tanden)heeft geplaatst met extractie. Deze beugel was geplaatst bij een professionele  Heerenveense voetballer.