Beugels

beugel met stralende glimlachEen beugel van Orthodontistenpraktijk Heerenveen zorgt voor een stralende glimlach!

Staan uw tanden scheef, of op de verkeerde positie? Beugels zorgen ervoor dat uw tanden weer op de juiste plaats komen te staan. Bij orthodontistenpraktijk Heerenveen hebben wij jarenlange ervaring op het bgebied van beugels. Wij staan daarom garant voor een kwalitatieve behandeling aan uw gebit. Onze beugels worden geplaatst door Jan-Willem Schoonderbeek en zijn team, een orthodontist met meer dan 20 jaar ervaring.

Waarom neemt u een beugel?

Beugels zijn er niet alleen om uw gebit er mooi en stralend uit te laten zien. Het plaatsen kan ook een zeer gezonde keuze zijn. Naast lachen zorgen rechte tanden er voor dat u goed kan bijten, kauwen en praten.De positie van uw tanden kan er ook voor zorgen dat uw tandvlees sneller beschadigt raakt en het heeft zelfs invloed op uw tanden. Daarnaast is er een doelgroep die zich schaamt voor zijn/haar gebit, en dat heeft gevolgen. Het dragen van een beugel resulteert gelukkig in een stralende glimlach, dat lijkt ons een ideale bonus!

Wat voor soorten beugels zijn er?

Beugels zijn er in vele soorten en maten. De ontwikkeling van beugels staat ook niet stil, het is daarom belangrijk om als orthodontist op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij orthodontist Heerenveen kunt u terecht voor de traditionele blokjesbeugel. Een blokjesbeugel ook wel slotjesbeugel genoemd is een niet-uitneembare beugel met ‘plaatjes’ die vast gezet worden op de tanden. Met een blokjesbeugel kunt u vrijwel alles eten al zal u voorzichtig moeten zijn met hard voedsel. Daarnaast is er de buitenbeugel ter beïnvloeding van de kaakgroei en de uitneembare beugel.

Een onzichtbare beugel

onzichtbare beugel

Nieuw en zeer gewild zijn de onzichtbare beugels. Bij orthodontistenpraktijk Heerenveen bieden we deze onzichtbare beugel aan. Deze beugel is gemaakt van dun transparant kunststof en is een soort hoes voor je tanden. De bitjes  zal je regelmatig moeten vervangen zodat je tanden in de juiste positie groeien.

De Ortho van Heerenveen!

Wanneer u of een van uw kinderen een beugel nodig heeft kunt u terecht bij onze praktijk. Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum is een ervaren en betrouwbare ortho. Komt u gerust langs om de mogelijkheden te bespreken! Maak online een afspraak of bel onze praktijk!