Actueel

Orthodontie voor Heerenveen en Omstreken

Orthodontistenpraktijk Heerenveen is er niet alleen voor Heerenveen: ook als u uit Akkrum, Wolvega, Joure of Gorredijk komt, bent u binnen een mum van tijd bij onze praktijk!

Routebeschrijving:

Akkrum --> Heerenveen:  16 min rijden over de A32. Zie hier uw routebeschrijving.

Wolvega --> Heerenveen: 12 min rijden over de A32. Zie hier uw routebeschrijving.

Joure --> Heerenveen:  14 min rijden over de A7. Zie hier uw routebeschrijving.

Gorredijk --> Heerenveen 16 min rijden over de A7. Zie hier uw routebeschrijving.

 

 

Actueel Nieuws

Afspreken op Zaterdag

Veel mensen willen afspreken op zaterdag. Dit is geen enkel probleem. Wij zijn vanaf nu ook beschikbaar voor patiënten die niet langs kunnen komen tijdens onze reguliere openingstijden.

Edwin beklom Kilimanjaro

 

Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum feliciteert onze patiënt Edwin met het beklimmen van de Kilimanjaro. Deze berg van zes kilometer in Afrika bedwingen is een ontzettend grote prestatie en wij vinden het ontzettend knap dat het hem is gelukt!

Gebitsbeschermers voor UNIS Flyers

Orthodontistenpraktijk Heerenveen Centrum  biedt niet alleen diverse soorten beugels (ook onzichtbare en transparante beugels) maar ook op maat gemaakte gebitsbeschermers. 

Bij een aantal sporten (hockey, ijshockey, waterpolo, boksen, kickboksen en andere vechtsporten) bestaat het risico op een ongeval met de tanden. Dit kan resulteren in het afbreken, verplaatsen, losraken of zelfs het uitvallen van een of meerdere tanden. Doorgaans kunnen de tanden gered worden in een lange en kostbare behandeling, maar dit is niet altijd het geval. Een gebitsbeschermer kan veel problemen voorkomen.

Een gebitsbeschermer is een bitje gemaakt van harde en zachte kunststof en is enkele millimeters dik. Deze wordt over de tanden in de bovenkaak geschoven. Doordat de voortanden niet in direct contact staan met het bitje, vangt de gebitsbeschermer de klap op en verdeelt de kracht van de klap over de kiezen van de bovenkaak.

Waarom een op maat gemaakte gebitsbeschermer?

  • Goede pasvorm, beter ademen en slikken
  • Maximale bescherming
  • Niet meer het bitje elke keer in warm water moeten doen om te vormen

Ook is de praktijk aan de Falkenaweg de UNIS flyers gaan sponsoren door voor het hele eerste team een op maat gemaakte gebitsbeschermer te maken in een kleur naar keuze.

Foto door: Chantal Zwamborn